Emőke
8 °C
19 °C

Bin Laden Afganisztánban bújkál?

2002.02.25. 21:18
A The Washington Post internetes kiadásában hétfőn közölt írás szerint amerikai hírszerzési értesülések azt valószínűsítik, hogy Oszama bin Laden továbbra is valahol Afganisztánban, a pakisztáni határhoz közeli hegyvidéken bújkál.
Az al-Kaida terrorhálózat alapítójának és fő finanszírozójának számító Oszama bin Laden tavaly év végén az afganisztáni tálib rezsim széthullásakor eltűnt addig ismert tartózkodási helyéről, és a szeptember 11-i terrortámadások felelőseinek felkutatására indított amerikai hajsza során eddig nem sikerült a nyomára bukkanni.

Az sem biztos, csupán valószínűsíthető, hogy túlélte az afganisztáni terrorista objektumokra, illetve barlangrendszerekre mért amerikai légi csapásokat. Hollétét illetően azonban a legkülönbözőbb feltételezések kapnak lábra időről-időre.

A hét végén még az a hír terjedt, hogy Oszama bin Laden valahol a kasmíri hegyekben rejtőzik, ott, ahol muszlim fegyveresek harcolnak az India és Pakisztán között vitatott hovatartozású területért az indiai hatóságok ellen.

A The Washington Post által név nélkül idézett amerikai illetékes nem mondta meg, hogy milyen konkrét jelek utalnak arra a feltevésre, hogy Oszama bin Laden nem tudott kijutni Afganisztánból, és továbbra is az afgán hegyekben rejtőzik. A forrás csak annyit közölt, hogy az értesülés mintegy tíz nappal ezelőtti, és hogy annak hitelességét nem támasztják alá "kőkemény" bizonyítékok".

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.