Előd
5 °C
12 °C

Bin Laden él és Pakisztánban bujkál

2003.03.06. 15:31
A szeptember 11-i merényletek kitervelője és a tálib hírszerzés egykori főnöke szerint is Pakisztán délnyugati tartományában bujkál Oszama bin Laden. A hét végén elfogott Hálid Sejk Mohamed szerint bin Laden egészséges. Az információt független források nem tudják megerősíteni, az AP értesülései szerint az amerikai különleges alakulatok már a térségben kutatnak.
Oszama bin Laden él és egészséges, Pakisztán és Afganisztán határvidékén bújkál - vallotta Hálid Sejk Mohamed, az al-Kaida harmadik számú vezetőjének tartott, a terroristacsoport külföldön végrehajtott terrorakciókért felelős tisztje. A szeptember 11-i terrormerényleteket kitervelő Mohamed vallomása szerint nemrégiben találkozott is a terroristavezérrel.

Az iszlám hőse

A találkozóra Pakisztán délnyugati tartományában, Baluhisztánban került sor - nyilatkozta az AP-nek egy neve elhallgatását kérő kihallgatótiszt. Bin Laden pontos tartózkodási helyéről Mohamed nem tudott információkat adni. A terrortámadások kitervelőjét órákon át faggatták a pakisztáni hatóságok és a CIA ügynökei, mielőtt átadták volna őt az amerikai hatóságoknak. Mohamedet jelenleg ismeretlen helyen tartják fogva.

Mohamed szerint bin Laden "az iszlám vallás hőse", ő maga csak szerény szolgája "a sejknek". Mint mondta, "életét, családját és pénzét is feláldozná" a terroristavezérért.

A tálib kémfőnök is Pakisztánra tippel

Mohamed információi egybecsengenek a tálib hírszerzés egykori vezetőjének információival is. Bin Ladent alig két hónapja Baluhisztánban, Dél-Vazirisztánban látták - mondta el a volt kémfőnök az AP-nek adott telefoninterjújában. Elmondása szerint az al-Kaida vezetője tálibokkal találkozott. Bár információit nem lehet független forrásokból megerősíteni, a pakisztáni hadsereg és az amerikai különleges alakulatok katonái Dél-Varizisztánban kutatnak tálibok után - írja az AP.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!