Hajnalka
0 °C
14 °C

Öngyilkos merénylők robbantottak Balin

2005.10.02. 08:36
Három öngyilkos merénylő hajthatott végre szervezett támadást Balin. A merényletsorozat elkövetésének módja az al-Kaidára utal.

Klikk a képre!

Öngyilkos merénylők hajthatták végre a Bali szigeti robbantásokat, jelentette ki vasárbap Anszjád Mbai, az indonéz biztonsági minisztérium terrorelhárítási osztályának a vezetője. A merényletek a hivatalos adatok szerint legalább huszonöt halálos áldozatot követeltek. Az általában visszafogott CNN és BBC huszonhat áldozatról tud, a korábbi hivatalos adatok harminckét halottról szóltak.

Mbai szerint a robabnások epicentrumában három leszakadt fejet találtak, ez öngyilkos merényletre utal. A hatóságok a Dzsemája Iszlámíját, az al-Kaidával is kapcsolatban álló indonéz terrorszervezetet tartják felelősnek a támadásért.

A Szombati merénylet kivitelezésében hasonló volt a kétszázkét emberéletet kioltó, három évvel ezelőtti bali robbantásokhoz.

Ennek alapján az indonéz hatóságok azt is feltételezik, hogy ugyanaz a két malajziai terrorista, Azahari bin Haszin és Nurdin Mohamed Top volt a mostani terrorcselekmények értelmi szerzője, aki a korábbiakat is szervezte.

A robbanások három zsúfolt étteremben következtek be szombaton Indonézia népszerű üdülőszigetén.

Busztin György, Magyarország jakartai nagykövete szerint immár nagy valószínűséggel kijelenthető, hogy nincs magyar áldozata a merényleteknek. A magyar nagykövetségen senki sem jelentkezett, és Budapestről sem érkezett jelzés az indonéz fővárosba arról, hogy magyar állampolgárnak nyoma veszett volna Bali szigetén.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.