Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Tizenöt halott az afganisztáni robbantásban

2003.08.13. 12:48
Kisbuszba rejtett pokolgép robbant Helmand tartományban. A robbantásban legkevesebb tizenöten vesztették életüket. A déli tartomány az al-Kaida és a tálibok fő rejteke, a hatóságok bin Laden terroristáira gyanakszanak.
Legkevesebb tizenöt ember életét vesztette egy pokolgépes merényletben Afganisztánban - jelentette a BBC. A bombát egy tömött kisbuszban helyezték el, a merénylet Afganisztán déli, Pakisztánnal határos Helmand tartományában történt.

Az afgán hatóságok szerint az al-Kaida állhat a merénylet hátterében. A tartományi biztonsági főnök a francia hírügynökségnek adott telefoninterjúban közölte: a merényletet vélhetően az Oszama bin Laden terrorista hálózatának tagjai követték el. Információja szerint a szervezet további pokolgépes merényletekre készül.

A BBC értesülései szerint a kisbusz a tartományi fővárosba, Laskar Gába tartott.

Helmand tartományban az utóbbi hetekben több véres incidens is volt, melyekért a tálibokat tették felelőssé. A hegyvidéki tartomány ideális búvóhely a tálib harcosok és az al-Kaida terroristái számára. Több terrorista Pakisztánban bujkál, onnan indít akciókat a tartomány kormányhoz lojális katonai erői ellen.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!