Melinda, Vivien
2 °C
8 °C

Vonatok ütköztek Bécs közelében

2005.07.26. 19:38
Négyen súlyosan, kilencen könnyebben megsérültek a Bécs környéki vasúti balesetben.

Négyen súlyosan, kilencen könnyebben megsérültek abban a vasúti balesetben, amely kedden történt Bécstől húsz kilométerre, délre, Gramatneusiedlnél. Több mint kétszázan vettek részt a mentésben, és négy mentőhelikoptert is bevetettek, jelentette a TV2. Az MTV Híradója szerint egy magyar jegykezelő is a sérültek között van.

Egy Bruck an der Leitha felé tartó tehervonat ütközött össze egy Pamhagenből a bécsi Déli pályaudvar (Südbahnhof) felé haladó személyvonattal. Az ütközés a felsővezeték oszlopához nyomta az egyik motorkocsit, amely egy vagonnal együtt a feje tetejére állt.

Néhány napig elkerülik a környéket

Az Osztrák Államvasutak szóvivője (ÖBB) egyelőre nem tudta megmondani a baleset okát. A tehervonat a gramatneusiedli állomás közelében egy másik sínre váltott szabályszerűen, és eközben keresztezte a másik vonat útját, aminek nem lett volna szabad megtörténnie.

A MÁV Rt. közölte, hogy az osztrák vasúton történt baleset miatt a Bécs felől magyar területre érkező nemzetközi vonatok jelentős késéssel várhatók. Budapestről Bécs felé ugyan menetrend szerint indulnak a vonatok, az utasoknak azzal kell számolniuk, hogy Bruck an der Leitha és Bécs között autóbuszokkal kell tovább utazniuk.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.