Auguszta
5 °C
22 °C

Több tucatnyi levélbomba Nagy-Britanniában

2004.09.08. 01:48
Két tucatnál is több levélbombát adott fel ismeretlen tettes nagy-britanniai címekre; a szerkezetek egy részét még a postahivatalokban elfogták, de több működésbe lépett.
Az ismeretlen tettes által nagy-britanniai címekre küldött bombák egy részét még a postahivatalokban elfogták, de több működésbe lépett. A brit rendőrséghez kedd estig összesen 26 ilyen szerkezetről érkezett bejelentés.

A legtöbb levélbombában folyékony öngyújtógáz volt, gyújtószerkezettel ellátva; ezeket általában A4-es formátumú, vagyis nagy alakú postai borítékokban találták. Voltak olyan borítékok is, amelyek ártalmatlan fehér port, vagy csak gyújtószerkezetet tartalmaztak.

A borítékokat vidéki - zömmel Bedfordshire grófságbeli - címekre küldték. A rendőrség közlése szerint egy levélbomba, amelyet felbontója egy törmelékgyűjtő konténerben talált, működésbe lépett, könnyebb sérülést okozva a járókelőnek. Egy másikból, amelyet a címzett bontott fel, füst tört elő, de nem keletkezett robbanás, és sérülés sem történt - jelentette a BBC.

Rendőrségi szakértők szerint mindazonáltal a szerkezetek akár halált is okozhatnak. A kedd estig előkerült 26 veszélyes levélből tízet fedeztek fel még a postai elosztókban.

A rendőrség egyelőre nem ismeri a levélbombák küldésének okát, és nem talált összefüggést a címzettek kiléte között sem. Annyit sikerült megállapítani, hogy a címzést valószínűleg ugyanaz a személy írta mindegyik borítékra, kézzel.

A vizsgálatot vezető rendőrtiszt éberségre hívta fel a lakosságot, a felvevő postahivatalokat pedig arra, hogy jelentsék, ha valaki nagyobb mennyiségű, gyanús levelet akar feladni.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.