Orsolya
7 °C
10 °C

Brezsnyev unokája pártot alapít

2002.06.30. 19:16
Kommunista pártot alapítana Leonyid Brezsnyev unokája Oroszországban. A legendás szemöldök hiányzik ugyan, célja azonban az egyenlőség és a szociális igazságosság. A Brezsnyev-unoka a fiatalokat szeretné meggyőzni a kapitalizmus hibáiról.
Új kommunista párt alapítását tervezi Andrej Brezsnyev, Leonyid Brezsnyev egykori pártfőtitkár unokája. A Brezsnyev-unoka a fiatalabb generációkat kívánja megszólítani pártjával. Nagyapám forogna a sírjában, ha látná egykori pártját - nyilatkozta Andrej Brezsnyev a BBC-nek.

Az üzletember a kapitalizmus ellen

AZ ifjú Brezsnyev, a gazdag üzletember szerint pártja az egyenlőségért és a szociális igazságosságért fog küzdeni. Nehéz megtippelni, hogy honnan szerezhetne pártja számára támogatást az unoka, hiszen a klasszikus kommunista párt folyamatosan veszíti el támogatóit.

Andrej Brezsnyev bízik benne, hogy mégis többeket meggyőzhet a kapitalizmusban csalódott fiatalok között. Nagyapja 18 éves uralmát általában a pangás időszakaként jellemzik, mégis sok idősebb orosz mindmáig mint a stabilitás időszakára tekint vissza - írja a BBC. Bár az ifjú Brezsnyev nem örökölte nagyapja híres szemöldökét, örökölhette kommunista nézeteit - jegyzi meg a BBC moszkvai tudósítója.

A kapitalizmus nem a létező világok legjobbika

Véleménye szerint a kapitalizmus nem a létező legjobb rendszer, és a gazdagok és szegények közötti szakadék Oroszországban most túl széles. A szociális igazságosságért küzdő új párt három, nem túl sikeres kommunista párt egyesüléseként jön létre. A párt leginkább az egykori állampárt, az SZKP számára jelenthet kihívást.

Hogy a híres név elég lesz-e a fiatal szavazók megnyeréséhez, még nem biztos - véli a BBC tudósítója. Az orosz politikai elemzők szerint azonban kevés az esélye, hiszen az orosz fiatalokat sokkal inkább izgatja az önmegvalósítás, mint a politika.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.