Judit
3 °C
6 °C

A brit parlament támogatja Blairt

2003.03.18. 23:59
Kapcsolódó cikkek (1)
A képviselők 412 szavazattal 149 ellenében úgy döntöttek, hogy minden szükséges eszköz alkalmazásával el kell érni Irak lefegyverzését.
A brit alsóház kedden este hozott döntésével Blair miniszterelnök, és így a háború mellé állt. A képviselők többsége a rendkívüli ülésen először elvetette a miniszterelnök pártja, a Munkáspárt soraiból érkezett háború ellenes indítványt, amely nem látott megfelelő indokot a katonai beavatkozásra.

Ezt követően a kormány indítványáról voksoltak, amely az ENSZ BT újabb határozata nélkül is utat enged a Szaddam Husszein elmozdítását célzó beavatkozásnak.

Az első indítványt, amely szerint nincsenek meg az indokok a háború indítására, 217 képviselő támogatta, 396-en viszont ellene szavaztak. Az indítvány benyújtói a dpa-val azt közölték, hogy akár 139 munkáspárti képviselő is melléjük állt.

Ezt követően a képviselők a kormány indítványáról döntöttek, miszerint minden szükséges eszköz alkalmazásával el kell érni Irak lefegyverzését. Az alsóház 412 szavazattal 149 ellenében úgy döntött, hogy csatlakozik a háború mellett kiálló Tony Blair miniszterelnökhöz.

A történelminek számító rendkívüli ülésen Blair kifejezte "szenvedélyes meggyőződését" miszerint helyes a kijelölt irány. Ezen hozzáállás elleni tiltakozásul a Munkáspárt frakcióvezetője, Robin Cook után kedden egy államtitkár és egy miniszter is lemondott.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Felfedeznéd Portugáliát?

Itt a remek alkalom, hogy megismerd. Beszámolók, fotók - böngéssz!