Zalán
6 °C
19 °C

Korrupció miatt emelhetnek vádat Berlusconi ellen

2005.10.28. 16:07
Berlusconit és a brit kormány egyik államtitkárának férjét is korrupcióval, adócsalással és pénzmosással vádolja a milánói ügyészség. Az olasz kormányfőt nyolcadszorra próbálják korrupció miatt elítélni.

Pénteken vádat emelhet egy milánói bíróság Silvio Berlusconi ellen, jelentette a BBC. Az olasz kormányfőt és tizenhárom társát - köztük a brit kormány egyik államtitkárának férjét - korrupcióval, adócsalással és pénzmosással gyanúsítják egy amerikai televíziós jogokat érintő ügyletben.

A milánói ügyészség szerint a csalásban Berlusconi, médiavállalatának vezetői és az ügyletet bonyolító londoni ügyvéd, David Mills, Tessa Jowell államtitkár férje érintett. Az összes gyanúsított tagadja a vádakat, írja a BBC.

Berlusconi évek óta harcban áll a milánói ügyészekkel, akik eddig hét korrupciós ügyben idézték bíróság elé. A kormányfő eddig az összes eljárást megúszta, a legtöbb esetben az időben megváltoztatott törvényeknek köszönhetően vagy elévült az ügy, vagy kormányfői mentességére hivatkozva nem helyezték vád alá.

Berlusconi most új húzással próbált magának időt nyerni, írja a BBC. Elfogultsági panaszt nyújtott be a milánói bíróság ellen, mondván a bírák jelentős hányadának részvénye van Berlusconi médiapiaci vállalkozásaiban, így aligha járhatnak el pártatlanul.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.