Judit
3 °C
6 °C

Isteni sugallatra háborúzik Bush?

2005.10.07. 16:29
Kapcsolódó cikkek (1)
Erkölcsi és vallási kötelességének érzi a palesztin állam megteremtését George Bush, állítja a BBC két palesztin vezető nyilatkozatára alapozva. A Fehér Ház abszurdnak ítélte a BBC állítását.

Isteni sugallatra rohanta le Afganisztánt és szállta meg Irakot George W. Bush, állítja a BBC új, a jövő héten bemutatandó dokumentumfilmjében. A Fehér Ház sajtószolgálata a hírről értesülve azonnal tagadta a BBC állításait, jelentette az AFP.

A BBC dokumentumfilmje szerint Bush 2003 júniusában Mahmud Abasz jelenlegi palesztin elnöknek, akkori kormányfőnek és külügyminiszterének, Nabi Sátnak magyarázta cselekedetei isteni indíttatásáról.

"Mondá az Úr: George, indulj Afganisztánba és harcolj a terroristák ellen, s én így cselekedék. Aztán mondá az Úr: George, vess véget a zsarnokságnak Irakban, s én így cselekedék. És most úgy érzem, az Úr újra üzen. Azt mondja: George, teremts államot a palesztinoknak és teremts biztonságot a zsidóknak és teremts békét a Közel-Keleten. És istenemre, így fogok cselekedni" - idézte fel a dokumentumfilmben Bush szavait Sát.

A történetre Abasz is emlékezett, a palesztin elnökben leginkább az maradt meg, hogy Bush erkölcsi és vallási kötelességének nevezte a palesztin állam megteremtését.

"Ez abszurd. Ő [Bush] sosem mondott ilyet" - tagadta Scott McClellan fehér házi szóvivő az AFP-nek a dokumentumfilm állításait. A Megfoghatatlan béke: Izrael és az arabok című dokumentumfilm-sorozat Clinton elnök 1999-2000-es békéltetési kísérletével kezdődően dolgozza fel a közel-keleti tárgyalások történetét, első részét hétfőn mutatják be.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.