Árpád
-2 °C
9 °C

Pokolgépek robbantak két isztambuli szállodában

2004.08.10. 06:27
Kapcsolódó cikkek (1)
Két robbanás történt egyidejűleg két kis isztambuli szállodában kedd hajnalban. Egy órával később két másik pokolgép egy gázgyárban robbant fel. A hatóságok szerint terrortámadás történt. A robbanásokban egy ember meghalt, hét megsérült.
Két robbanás történt egyidejűleg két kis isztambuli szállodában kedd hajnalban, két másik pokolgép pedig egy gázgyárban robbant fel - közölte a rendőrség.

A két szállodai detonáció során egy ember meghalt és heten megsebesültek.

A robbanás a Laleli és a Sultanahmet negyedben történt két olcsóbb szállodában, ahol rendszerint a volt Szovjetunió utódállamaiból érkezett vendégek szállnak meg.

Az egyik szálloda, a Pars, tíz perccel a robbanás előtt névtelen telefonhívást kapott, amelyben közölték, az egyik szállodában pokolgép van.

Celalettin Cerrah isztambuli rendőrfőnök az Anatólia hírügynökségnek nyilatkozva közölte: jelenleg minden arra enged következtetni, hogy terrortámadás történt. A rendőrfőnök nem közölte az áldozatok állampolgárságát.

A CNN-Türk hírtelevízió értesülései szerint két holland és két kínai férfi, egy ukrán nő, egy turkmén és egy török férfi sebesült meg.

A televízióban sugárzott felvételek szerint a Laleli negyedbeli szállodában bekövetkezett robbanás súlyos károkat okozott az épületben, a harmadik emeleten, ahol a detonáció történt, valamennyi ablak kitörött.

Egy órával később két pokolgép robbant az Isztambulhoz közeli Esenyurt település gázgyárában, ahol cseppfolyós gáz tárolnak. Ebben a detonációban senki nem sebesült meg, de károkat okozott. A támadás következtében nem történt gázszivárgás, a keletkezett tüzet a tűzoltók eloltották.

Törökországban novemberben az al-Kaida nemzetközi terrorhálózatnak tulajdonított négy pokolgépes merényletben több mint hatvanan vesztették életüket.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.