Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Bush és Chirac az orosz elnökkel értekezett

2003.04.05. 20:51
A Kreml sajtószolgálatának közleménye szerint szombaton a francia és az amerikai elnök egyaránt telefonon kereste meg Vlagyimir Putyin orosz államfőt.
Az iraki válság rendezésében, a humanitárius problémák megoldásában való ENSZ-szerepvállalásról folytatott eszmecserét szombaton telefonon Vlagyimir Putyin orosz és Jacques Chirac francia államfő.

A Kreml sajtószolgálatának közleménye szerint a francia elnök által kezdeményezett beszélgetés az iraki válságról folytatott orosz-francia legfelsőbb szintű egyeztetések keretébe illeszkedett. Putyin és Chirac egyaránt kedvezően értékelte a közelmúltban, pénteken Párizsban megtartott hármas, orosz-francia-német külügyminiszteri tárgyalások eredményét.

E találkozón a külügyminiszterek az iraki háború mielőbbi befejezését, gyors emberbaráti segítségnyújtást sürgettek. A moszkvai közlemény szerint a két elnök a közel-keleti válság rendezésének kérdéseiről is véleményt cserélt.

Szükséges a párbeszéd

Az ismert nézetkülönbségek ellenére az orosz-amerikai "intenzív politikai párbeszéd" folytatásának szükségességét hangsúlyozta az iraki válság kapcsán Vlagyimir Putyin orosz államfő és George W. Bush amerikai elnök szombati telefonbeszélgetése során. A Kreml sajtószolgálatának közleménye szerint az amerikai elnök hívta fel orosz kollégáját.

Moszkva a telefonbeszélgetésből csak az iraki válságra vonatkozó részről adott tájékoztatást, kiemelve, hogy a kétoldalú párbeszéd folytatására olyan megoldások keresése miatt van szükség, amelyek megfelelnének a nemzetközi közösség érdekeinek. Bush és Putyin ezzel összefüggésben áttekintette a különböző szintű orosz-amerikai találkozók terveit is.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.