Melinda, Vivien
2 °C
8 °C

Bush a Fülöp-szigeteken

2003.10.18. 11:11
A Fülöp-szigeteknek a terrorizmus elleni harcban játszott szerepét méltatta a Manilába érkező amerikai elnök. Bush a "legfőbb NATO-n kivűli szövetségesnek" nevezte a Fülöp-szigeteket.
A nemzetközi terrorizmus ellen vívott küzdelemhez nyújtott hozzájárulásért is köszönetet kíván mondani a Fülöp-szigeteki vezetésnek George Bush amerikai elnök. Az elnök helyi idő szerint pontosan délben megérkezett, ázsiai körútjának második állomására, Manilába. Bush 8 órásra tervezett látogatása során találkozik Gloria Arroyóval, a szigetország államfőjével, akivel várhatóan részletesen megtárgyalja azt a kérdéskört, hogy miként lehetne a térségben tevékenykedő, Manila és Washington érdekeit egyaránt veszélyeztetető szélsőséges iszlám terroristacsoportok elleni harcot még hatékonyabbá tenni.

"Legfőbb szövetséges

Az AFP francia hírügynökség jelentésében utalta arra, hogy az Egyesült Államok nemrégiben a "NATO-n kívüli egyik legfőbb szövetségesének" nevezte a Fülöp-szigeteket. Ez egyben azt is jelenti, hogy a dél-csendes-óceáni ország az eddigieknél is jelentősebb amerikai segélyekre számíthat hadseregének és biztonsági erőinek a fejlesztésére. Bush körútjának első állomása Tokió volt. A Fülöp-szigetekről Thaiföldre utazik tovább, és Bangkokban részt vesz az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) csúcsértekezletén. Majd október 21-22-én Szingapúrba látogat, amit egynapos indonéziai tartózkodás követ. A tíznapos elnöki körút Ausztráliában ér véget.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.