Jolán
0 °C
6 °C

Bush szerint Arafat után van esély a békére

2004.11.11. 00:03
Bush amerikai elnök szerdán úgy vélte, hogy Arafat palesztin elnök halála után az új palesztin vezetés révén megnyílik az út a közel-keleti béke előtt.
"Lesz esély a békére, ha az új palesztin vezetés hivatalba lép és segítségünkre lesz a demokratikus és szabad társadalom építésében" - jelentette ki az amerikai elnök, aki a Fehér Házban fogadta Jaap de Hoop Scheffer NATO-főtitkárt.

"Úgy gondolom, hogy ez bekövetkezik, mivel látom, hogy mindenki szabadon kíván élni. Az Egyesült Államok kész segítséget nyújtani az intézmények létrehozásához annak érdekében, hogy szabad társadalom jöjjön létre és a palesztinoknak saját államuk legyen" - tette hozzá.

George Bush hangsúlyozta: szeretné látni békében élni egymás mellett az izraeli és a palesztin államot, s jelenleg erre van esély. Hozzátette, hogy szívesen hozzájárulna ehhez folyamathoz.

Az Egyesült Államok 2003-ban - az úgynevezett közel-keleti kvartett keretén belül, Oroszországgal, az Európai Unióval és az ENSZ-szel közösen - részt vett az útitervként ismertté vált közel-keleti rendezési terv kidolgozásában, majd George Bush elnök támogatásáról biztosította Ariel Saron izraeli miniszterelnöknek a Gázai övezetből való egyoldalú kivonulási tervét.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft