Ambrus
-7 °C
3 °C

Churchillhez és Reaganhez hasonlítják Busht

2004.08.30. 20:29
Tiltakozó megmozdulások kísérik a Republikánus Párt New Yorkban tartott elnökjelölt-állító konvencióját. Az Egyesült Államok legliberálisabb városába csak a csütörtöki zárónapon látogat el Bush, akit New York volt polgármestere Ronald Reagan volt amerikai elnökhöz és Winston Churchill volt brit kormányfőhöz hasonlított.
A terrorizmus elleni harc a fő témája a Republikánus Párt hétfőn New Yorkban megkezdődött négynapos jelöltállító konvenciójának, amelynek csütörtöki zárónapján a küldöttek hivatalosan is a párt elnökjelöltjévé választják George Bush amerikai elnököt.

Klikk a képre!

Bush csak éjszakát tölt New Yorkban

A rendezvényt tiltakozó megmozdulások kísérik. Vasárnap New Yorkban százezrek tüntettek Bush elnök politikája és az iraki háború ellen. A hetedik sugárúton felvonuló óriási tömegben ott volt Michael Moore Oscar-díjas filmrendező és Jesse Jackson tiszteletes, fekete polgárjogi harcos. A tüntetők arra buzdították a választópolgárokat, hogy november másodikán voksaikkal küldjék vissza Texasba Bush elnököt.

A Republikánus Párt elnökjelöltségére Bush elnök az egyedüli pályázó. A konvenció egyedüli tétje az, hogy az országos figyelem kísérte rendezvény segít-e növelni George Bush népszerűségi mutatóit két hónappal az elnökválasztás előtt. Bush elnök csak egy éjszakát tölt New Yorkban, és másnap, csütörtökön mondja el a jelöltséget elfogadó beszédét, amelyben felvázolja újabb négyéves megbízatásának a céljait.

Konvenció a legliberálisabb városban
A konvenciót az Egyesült Államok egyik legliberálisabb államának legliberálisabb városában rendezik meg, ahol a Demokrata Pártnak ötször annyi bejegyzett szavazója van, mint a Republikánus Pártnak, és 2000-ben négyszer annyian szavaztak Al Gore demokrata párti jelöltre, mint George Bushra. A helyszín a Manhattan szívében lévő, sportrendezvényeknek és koncerteknek otthont adó Madison Square Garden körcsarnok, amely hét kilométerre van a "ground zérótól", a Világkereskedelmi Központ porig lerombolt ikertornyának a helyétől.

A küldöttek szerint helyes az iraki háború

A hétfőn este felszólaló Rudi Giuliani, aki a terrortámadások idején New York polgármestere volt, beszédének előre közzétett szövegében Ronald Reagan volt amerikai elnökhöz és Winston Churchill volt brit kormányfőhöz hasonlította az Egyesült Államok 43. elnökét.

A The New York Times/CBS felmérése szerint a küldöttek 96 százaléka szerint volt helyes dolog Irakba küldeni az amerikai katonákat, míg a republikánus szavazótábornak csak a 78 százaléka, az összes szavazópolgároknak pedig csak 46 százaléka gondolkodik így.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.