Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Nem terrortámadás volt a buszos késelés

2001.10.04. 12:05
Egy horvát állampolgárságú férfi okozta szerdán azt az amerikai buszbalesetet, amelyben hatan meghaltak, harmincketten megsebesültek. Az FBI szerint nem terrortámadás volt az eset, a Greyhound közlekedési vállalat újraindította járatait.
Nyolc órán át nem közlekedtek az egyik legnagyobb amerikai busztársaság, a Greyhound járatai, miután szerdán a cég egyik járatán egy utas késsel támadta meg a busz vezetőjét. A Tenessee állambeli Manchester közeli balesetnek hat áldozata van, harmincketten megsebesültek. A megkéselt sofőr túlélte az esetet, a támadó viszont nem.

Az FBI tájékoztatása szerint a támadó a 29 éves horvát állampolgárságú Damir Igric volt, aki 1999 márciusában érkezett meg az Amerikai Egyesült Államokba egy 30 napos tartózkodásra jogosító vízummal. A férfi kedden ült fel a buszra Chicagóban, a járat végső állomása Atlanta városa volt.

A fiatal férfi akcentussal beszélte az angol nyelvet, és a szemtanúk szerint a busz elejéhez közeli üléseken akart helyet foglalni. Az ott ülő nő nem adta át a helyét, a férfi pedig megtámadta a buszvezetőt, az FBI szerint egy borotvával vagy egy papírvágóval. Majd megfogta a kormányt és elrántotta, emiatt a busz felfordult.

A sofőr mindvégig tudatánál volt, nem vesztette el eszméletét, sőt a balesetet is túlélte. A támadón kívül további öt utas halt meg. Az FBI megnyugtatta az amerikai közvéleményt, hogy nem szervezett terroristatámadásról volt szó, hanem elszigetelt bűncselekményről.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon az ország legszebb vidékei közül!