Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Buttiglione pedofilnak nevezte Cohn-Benditet

2005.01.15. 19:27
Újabb botrányos kijelentést tett Rocco Buttiglione, az olasz kormány Európa-ügyi minisztere. A kereszténydemokrata politikus a főbiztosi jelölését megfúró EP Zöldek frakcióvezetőjét támadta.
Pedofíliával gyanúsította meg Daniel Cohn-Benditet, az Európai Parlamenten belüli Zöldek frakcióvezetőjét szombaton Rocco Buttiglione, az olasz kormány Európa-ügyi minisztere, őt okolva meghiúsult európai biztosi jelöléséért.

"Egy pedofil meggátolta egy keresztény bekerülését az Európai Bizottságba. Az esetem az olasz és az európai baloldal szégyene" - jelentette ki Buttiglione egy Bariban rendezett tanácskozáson.

Szavai szerint "közismert, hogy Cohn-Bendit pedofil. Életrajzában beszámol tanítóként egy alternatív általános iskolában átélt élményeiről, köztük a tanulók iránti pedofil vonzalmáról. A baloldallal ellentétben én nem hazugságokat terjesztek, hanem megalapozott tényekről számolok be" - tette hozzá.

Buttiglionét az olasz kormányfő eredetileg igazság- és belügyi biztosnak jelölte a novemberben hivatalba lépett új Európai Bizottságba.

A kereszténydemokrata politikus azonban kénytelen volt lemondani a jelöltségről, miután a homoszexuálisokról és a nők társadalmi szerepéről hangoztatott nézetei éles bírálatokat váltottak ki.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!