Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

Lövések a Capitolium közelében

2006.05.26. 18:24
Vaklármának bizonyult a rendőrség riasztása az amerikai képviselőház irodáinak otthont adó Rayburn-házból, a több mint öt óráig tartó kutatás után sem találták nyomát az állítólagos lövöldözésnek, így ismét megnyitották az épületet, közölte a washingtoni rendőrség.

Lezárta az amerikai rendőrség a washingtoni kongresszus egyik hivatali melléképületét, miután lövéseket lehetett hallani (majd lőporszagot lehetett érezni) a képviselőház irodáinak otthont adó Rayburn-ház garázsszintjén.

A riasztás azonban vaklármának bizonyult. A kongresszus szomszédságában, az Independence sugárút túloldalán lévő Rayburn-házat lezárták, senki sem léphetett ki vagy be. A rendőrség lezárta a környéket is. Négy mentőutó is a helyszínre érkezett és leparkolt az Independence sugárúton. A helyszínen azonban sem gyanúsítottat nem találtak, sem pedig arra utaló jeleket, hogy valóban lőfegyvert használt volna valaki.

A hírtelevíziók egyenes adásban közvetítették a kongresszus épületének és környékének légi felvételét, elemezték - jobb híján - a Rayburn-ház zegzugosságát, a belépés módját, vagy szólaltattak meg kíváncsiskodókat, vagy mobiltelefonon az épületben lévő személyeket, de konkrét értesülések nem hangzottak el.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Álom Nászút

Felejthetetlen élmény várja a világ legszebb tengerpartjain.