Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

Ellenzékiekre támadtak Castro hívei

2005.07.14. 09:35
Erőszakkal vetettek véget pár tucat ellenzéki kubai emlékgyűlésének a Castro-párti munkásbrigádok. A tömegverekedésben senki sem sérült meg súlyosan.

Kétszáz kormánypárti tüntető támadt ellenzéki tiltakozók kis csoportjára Havannában, jelentette a BBC. A tiltakozók negyven kubai 1994-es halálára emlékeztek. Az áldozatok barkácsolt hajóikkal Floridába próbáltak átszökni, de a tengerbe vesztek. A szerdán tüntetők fehér virágokat dobtak a tengerbe az elhunytak emlékére.

"Igazságot! Szabadságot!" - követelték az ellenzékiek, akiket hamar körbevettek a kormánypártiak, írja a BBC. "Fidel! Fidel! Az utca Fidelé" - skandálták válaszul a brigádok.

A BBC-nek nyilatkozó szemtanúk szerint a tiltakozókra a Castróhoz hűséges munkásbrigádok tagjai támadtak. A verekedésben senki sem sérült meg súlyosabban.

Ebben az évben már másodszor csaptak össze ellenzéki tüntetők a diktatúra híveivel. Márciusban Castro-rajongó nők támadtak az Asszonyok fehérben nevű szervezet tiltakozóira, akik bebörtönzött férjeik szabadon bocsátását követelték.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!