Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Meggyilkolták Kolumbia exelnökének nővérét

2006.04.28. 11:37
Meggyilkolták elrablói Kolumbia volt államfőjének a nővérét. A gyilkosság, egy hónappal a választások előtt, befolyásolhatja a választók hangulatát, hiszen Uribe államfő pont arról igyekszik meggyőzni az ország lakóit, hogy Kolumbia biztonságosabb hely lett.

Meggyilkolták Kolumbia 1990-94 közötti elnökének a nővérét. Liliana Gaviria egy emberrablási akció során vesztette életét, ismeretlen fegyveresek csütörtökön ütöttek rajta autóján Pereirában, a főváros, Bogota egyik előkelő elővárosában.

Gaviria testőre a helyszínen életét vesztette, a feltehetően váltságdíjért elrabolt, de az akció során meggyilkolt nő holttestét nem sokkal az emberrablás után taláták meg.

Gaviria fivére, Cesar 1990-94 között Kolumbia államfője, később az Amerikai Államok Szervezetének (OAS) elnöke volt. Jelenleg az ellenzéki Liberális Párt elnöke.

A gyilkosság egy hónappal a kolumbiai elnökválasztás előtt történt, melynek fő témája a közbiztonság. Alvaro Uribe, az ország mérsékelten jobboldali államfője azzal kampányol, hogy az országban az elmúlt négy évben nagyot javult a közbiztonság. Ez a BBC tudósítója szerint valóban igaz, ugyanakkor a legnagyobb ellenzéki párt kampányában kihasználhatja vezére nővérének meggyilkolását.

A sajtóhírek szerint a rendőrség elfogta az emberrabló csoport a rendőrséggel vívott tűzharcban megsérült két tagját. Arról nem érkezett jelentés, hogy kik rabolták el Gaviriát.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.