Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Vihar miatt maradt el a dán kormányfő budapesti körútja

2002.02.22. 10:57
A rossz időjárási viszonyok miatt nem tudott Kopenhágában felszállni repülőjével a dán miniszterelnök. Anders Fogh Rasmussen Orbán Viktor miniszterelnökkel éppúgy találkozott volna, mint az államfővel, vagy a szocialisták elnökével. A találkozót későbbre halasztották.
Kopenhágában rekedt Anders Fogh Rasmussen, a dán kormány első embere, aki egynapos hivatalos látogatásra készült Budapestre - értesült az Index. Az államfő sajtóirodájának tájékoztatása szerint olyan nagy vihar tombolt Dániában, hogy fel se szállhatott a dán kormányfőt szállító különgép. Anders Fogh Rasmussen-t Mádl Ferenc köztársasági elnök fogadta volna.

Ezt követően került volna sor Orbán Viktor miniszterelnök és dán kollégája négyszemközti megbeszélésére, amit egy munkaebéddel, majd egy sajtótájékoztatóval vezettek volna le. A dán kormány feje hivatalos programjai közé beillesztett volna egy találkozót Kovács László szocialista pártelnökkel is, s a tervek szerint késő délután utazott volna vissza Koppenhágába. Azt egyelőre nem lehetett kideríteni, hogy az elmaradt budapesti vizitet mikorra halasztották.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!