Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Megölték a Djindjic-gyilkosság egyik szemtanúját?

2004.03.08. 21:25
Belgrádban meggyilkolták a Zoran Djindjic szerb miniszterelnök elleni merénylet egyik szemtanúját - jelentette hétfő este a belgrádi B92 rádió.
Maja Kovacevic, a Djindjic-perben eljáró különleges törvényszék szóvivője közölte a rádióval, hogy a bíróság olyan információkhoz jutott, amelyek szerint a múlt héten Belgrádban meggyilkolták a Djindjic-merénylet egyik szemtanúját.

A szóvivő szerint a Djindjic-perben a bíróságnak meg kellett volna hallgatnia egy Kujo Krijestorac nevű személyt, aki 1952-ben született a főváros Zarkovo nevű negyedében. Hét nappal ezelőtt viszont meggyilkoltak egy férfit, akinek ugyanez volt a neve. Tekintettel arra, hogy mind a keresztnév, mind pedig a vezetéknév különleges, valószínű, hogy ugyanarról a személyről van szó - mondta Maja Kovacevic. A szóvivő szerint ezt az információt hivatalosan még nem erősítette meg a belügyminisztérium.

Kovacevic szerint Krijestorac a tavaly március 12-i merénylet pillanatában az Admirala Geprata utcában volt. Ebben az utcában található az az irodaház, ahonnan - a vádirat szerint - a merénylő, Zvezdan Jovanovic leadta a halálos lövéseket, majd elmenekült egy gépkocsival, amely az irodaház előtt várt rá.

A belgrádi rendőrség március 2-án közölte, hogy előző nap 22.15 és 23.10 között Belgrádban lőfegyverrel meggyilkolták Kujo Krijestoracot, aki 1952-ben született. Az áldozat Volkswagen típusú, belgrádi rendszámú gépkocsijában ült, amikor a támadó néhány lövést adott le rá az autó ablakán át.

Pénteken lesz egy éve, hogy a belgrádi kormánypalota mögötti parkolóban lelőtték Zoran Djindjicet. A hatóságok a zimonyi klánt vádolják a merénylet megszervezésével. A ravaszt feltehetően Zvezdan Jovanovic titkosszolgálati tiszt húzta meg.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.