Ágnes
-11 °C
-4 °C

Kis csókokkal kívánnak jobbulást Castrónak a kubai úttörők

2006.08.07. 14:06
"Szeretett Fidel nagypapának" nevezte jobbulást kívánó levelében Castrót Elian Gonzales. A 12 éves kisfiút hat éve adta ki az Egyesült Államok Kubának, a döntést a rezsim nagy diadalként ünnepelte. Castro állapotáról nincs új hír.

Jobbulást kívánt Fidel Castrónak Elian Gonzales, a hat éve Miamiba menekített, majd a kubaiaknak visszaadott, most 12 éves kisfiú. A propagandaüzenetében Gonzales gyors felépülést kívánt "szeretett Fidel nagypapájának", akinek kis pajtásaival sok kis csókot is küldött, jelentette az AP.

Gonzales kiadatása körül hónapokig tartott a hercehurca, hazatérését a kubai hatalom nagy diadalként ünnepelte. A kisfiú édesanyja menekülés közben meghalt, az amerikai bíróság pedig a miami rokonság helyett a Kubában maradt apjának ítélte a gyermeket.

Elian Gonzales levele a helyi úttörőújságban, a Juventud Rebeldében jelent meg. Gonzales és féltestvérei a jobbuláson kívül boldog születésnapot is kivántak a hamarosan 80 éves Castrónak, írja az AP.


Castro és Elian Gonzales 2005-ben

A kubai vezér állapotáról vasárnap óta nem került nyilvánosságra új értesülés, írja a BBC. A kubai alelnök, Carlos Lage akkor az eddigi legterjedelmesebb közleményben cáfolta azt a hírt, hogy Castro gyomorrákos lenne. "Állapota kedvezően alakul" - jelentette ki Lage.

Az elnökhelyettes szerint Castro heteken belül felépülhet és visszaveheti hatalmát, amiről 47 év után először múlt heti operációja miatt mondott le átmenetileg.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Álom Nászút

Felejthetetlen élmény várja a világ legszebb tengerpartjain.