Telegraph: A szlovák–magyar határ olyan, mint a Krím

2014.04.08. 08:56

Véleménycikket közölt a brit Telegraph a magyar választások kapcsán, amiben a magyar–szlovák határt a nemrég Oroszországhoz csatolt Krím félszigethez hasonlítja. A cikket jegyző Ambrose Evans-Pritchard szerint ha jogilag nem is, de politikailag megkérdőjelezett Magyarország és Szlovákia határa. A szerző úgy látja: a szlovák–magyar határ ugyanúgy megkérdőjeleződött, mint nemrég az orosz–ukrán határ, mielőtt a Krím Oroszországhoz került.

A cikk szerint Magyarország a Fidesz győzelme és a Jobbik megerősödése után már nem egy teljesen jól működő demokrácia, az Európai Unió mégsem tesz semmit. A szerző Schiff András zongoristát idézi, aki nem hajlandó Magyarországon koncertezni az erősödő magyar antiszemitizmus miatt. A cikk kitér arra, hogy Magyarországon évek óta nem volt érdemi növekedés.

A szerző végkövetkeztetése az, hogy a briteknek Magyarország miatt kell elhagyniuk az EU-t. Az uniós jog szerint bármely tagország kibocsáthat elfogatóparancsot. Ez alapján az is előfordulhat, hogy a magyar hatóságok döntése alapján brit állampolgárt kell elfogniuk az angol hatóságoknak Angliában. Ez pedig egy „tekintélyelvű” kormánnyal rendelkező ország részéről túl nagy veszély.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM
Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.