Jusztina
8 °C
19 °C

Juncker: A külön utak akadályozzák a megoldást

2016.02.24. 17:13
Rendkívüli migrációs csúcstalálkozót tartanak március 7-én Brüsszelben az Európai Unió (EU) és Törökország vezetői - közölte Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke szerdán az Európai Parlament plenáris ülésén.

A márciusi EU-török találkozóról szóló bejelentést az Európai Bizottság elnöke is megerősítette az ülésen. Jean-Claude Juncker felszólalásában hangsúlyozta, az uniós tagállamok vezetői az előző héten megerősítették a migrációs válság kapcsán az Európai Unió Tanácsa által korábban már jóváhagyott döntéseket, és most ezeket át kell ültetni a gyakorlatba.

Juncker leszögezte, a menekültválság kezelésében kizárólag a közös európai megközelítés vezethet eredményre, a külön utak csak akadályozzák a megoldást, írja az MTI.

Névtelenséget kérő európai tanácsi tisztségviselők korábban arról számoltak be, hogy a március 7-i ülés résztvevői egy munkaebéd keretében fogják megvitatni a menekültválság kezelésének kérdéseit.

Donald Tusk az előző héten jelentette be, hogy március elején találkozót tartanak az EU és Törökország vezető politikusai. Mint mondta, a migrációs hullám megfékezéséről a török kormány és az uniós tagállamok vezetői között létrejött egyezmény végrehajtása továbbra is elsődleges fontosságú, ezért van szükség a felek közti egyeztetésre.

Ankara tavaly november végén ígéretet tett arra, hogy erőfeszítéseket tesz az Európába irányuló illegális migráció megfékezésére, cserében az unió egyebek mellett vállalta, hogy hárommilliárd euróval támogatja a szíriai menekültek törökországi ellátását, felgyorsítja a vízumliberalizációs tárgyalásokat és az EU-tagjelölt Törökország integrációját.

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!