Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Schulz elítélte az isztambuli és az ouagadougoui terrortámadásokat

2016.01.18. 21:01

Martin Schulz EP-elnök elítélte a január 12-i és 15-i isztambuli és ouagadougoui terrortámadásokat, és nagyobb uniós szintű terrorellenes összefogásra szólított fel. Schulz megfogadta, hogy a terrorizmus elleni harcot a demokratikus értékekre építve, a rendőrség, a jogállamiság és az EU-szintű együttműködés fegyverével vívják majd.

Az újév úgy kezdődött, ahogy az előző befejeződött: gyilkos erőszakkal és mély szomorúsággal. A brutális párizsi, koppenhágai, tuniszi, dzsakartai és máshol elkövetett terrortámadásokat követően, a január 12-én Isztambul szívében elkövetett támadásban 10 német EU állampolgár halt meg, és kilenc sebesült meg, köztük néhányan súlyosan. A január 15-i merénylet Ouagadougouban, Burkina Fasóban több mint kéttucat embert ölt meg hét különböző országból és ötvenet megsebesített, emlékeztetett Schulz.

Martin Schulz kifejezte együttérzését az áldozatok családjainak és hozzátartozóinak, és a sebesültek gyors felépülését kívánta.

„Ez a határok nélküli terrorizmus a szabadságunkat célozza és mindannyiunkat fenyeget, Törökországban Európában és máshol. Ezek a cinikus gyilkosságok nem félemlítenek meg minket” ígérte Schulz, hangsúlyozva a szorosabb uniós terrorellenes együttműködés szükségességét.

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!