Hölvényi: Felelős közösségek nélkül nincs békés együttélés Európában

2016.01.19. 17:54

Az Európai Parlament nagy többséggel elfogadta a kulturális sokszínűség és az európai oktatás összefüggéseiről szóló jelentést, amelynek néppárti témafelelőse Hölvényi György EP-képviselő volt. A bevándorlásból fakadó kihívásokra reagálva a magyar képviselő a vita során kiemelte: felelős közösségek nélkül nincs békés együttélés Európában.

Hölvényi sikerként értékelte, hogy politikai nyitottság övezte a család alapvető társadalmi fontosságának elismerését, ami az uniós dokumentumok esetében az utóbbi években ritkán tapasztalható eredmény.

A jelentés aláhúzza a család szerepét a kulturális identitás, a hagyományok, az erkölcs és a társadalom értékrendszerének megőrzésében, és hangsúlyozza, hogy a családban kezdődik a gyermekek ismerkedése a társadalom kultúrájával, értékeivel és normáival.

Hölvényi György a vitában emlékeztetett: a kulturális sokszínűség a migráció mérete miatt mára olyan figyelmet kapott, amelyre korábban nem számíthattunk. A mai európai helyzetben fontos megérteni, hogy ki a bevándorló, ki a menekült. „Ennek meghatározása kötelességünk, éppen a valódi menekültek megsegítése érdekében” – zárta felszólalását a magyar képviselő.

Dr. Máriás

Botrányalbum - 150 festmény tanulságos és vicces tanmesével

MEGVESZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM
Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.