Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Január 31-ig lehet jelentkezni az Európai Ifjúsági Rendezvényre

2016.01.26. 09:58

Nemrég írtuk meg, hogy a kilencedik Európai Ifjúsági Károly-díjra meghosszabbított határidővel, 2016. február 15-ig lehet pályázni. Közeleg az európai ifjúsági rendezvény (European Youth Event - EYE) jelentkezési határideje is. Január 31-ig lehet az eseményre jelentkezni, újságírói és grafikai feladatokra február 15-ig, a kapcsolódó fotópályázat határideje február 29.

A május 20-21-én Strasbourgban megrendezendő eseményre több mint 50 fajta programmal készülnek a szervezők, amit az EYE partnerei és az ifjúsági csoportok ötletei is színesítenek. Lesznek viták, meghallgatások, workshopok, beszélgetés EU-s döntéshozókkal, mindez a következő öt téma köré szervezve:

  • Háború és béke: Mit lehet tenni a béke érdekében?
  • Érdektelenség vagy aktív részvétel: Mitől működik jól a demokrácia?
  • Kirekesztés vagy hozzáférés: Hogyan csökkenthető a fiatal munkanélküliek száma?  
  • Stagnálás vagy innováció: Milyen lesz a munka világa a jövőben?  
  • Siker vagy bukás: Új utak egy fenntartható Európáért?  

A 2016-os EYE mottója: „Együtt képesek vagyunk változásokat elérni”. A fiatalok által készített viták utáni javaslatcsomagokat az EP-képviselők megkapják. A programot ötletbörzék, digitális játékok, koncertek és előadások, illetve a YO!Fest (Ifjúsági Falu és Fesztivál) színesíti.

Ki jelentkezhet?

Fiatal 16-30 év közötti európai polgárok legalább 10 fős csoportokban (egyénileg nem), akik állandó lakcíme a következő országok valamelyikében található:  28 EU-tagállam, tagjelölt országok (Albánia, Macedónia Volt Jugoszláv Köztársaság, Montenegró, Szerbia, Törökország), vagy szomszédos országok.

Jelentkezési határidő: 2016. január 31. (vasárnap)

Újságírás, grafikusok

A 2016-os európai ifjúsági rendezvény (EYE) további lehetőségeket is kínál az érdeklődők számára: újságírásban járatos, angolul jól író fiatalok illetve grafikai munka iránt érdeklődők jelentkezését várják a szervezők a 2016-os EYE riport elkészítéséhez.

Jelentkezési határidő: 2016. február 15. (hétfő) 12:00.

Logó-fotópályázat

A fényképezés iránt érdeklődő 18 és 30 év közötti fiatalok egy fotóversenyen is részt vehetnek. Ehhez nem kell mást tenni, mint kinyomtatni az EYE 2016-os logóját és egy tetszőleges helyen lefényképezni azt. A képeket 2016. február 29-ig lehet elküldeni az eye@ep.europa.eu e-mail címre. A nyertes kipróbálhatja magát az EYE fotóriportereként, és részt vehet a nyitó- illetve záróceremónián is.

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!