Ambrus
-7 °C
3 °C

ETA-vezért fogtak Franciaországban

2003.12.09. 11:55
A baszk ETA terrorszervezet feltételezett katonai vezetőjét tartóztatták le a francia hatóságok kedden. Egy héten belül már a második magas rangú feltételezett ETA-terroristát vették őrizetbe a franciák.
Gorka Palacios Aldayt, a szeparatista baszk ETA terrorszervezet feltételezett katonai vezetőjét a dél-franciaországi Pau mellett vették őrizetbe a francia rendőrök kedden. A rajtaütés során a szervezet három másik tagját is letartóztatták. A francia anti-terrorista alakulatok hamis személyi okmányokat és fegyvereket is lefoglaltak a fenti akciójuk során.

800 áldozat

Aldayt Spanyolországban elkövetett robbantásos merényletek kitervelésével és végrehajtásával vádolják. Az ETA körülbelül nyolcszáz emberrel végzett az 1960-as években kezdődött hadjáratának megindítása óta, jelentette a BBC.

Újabb veszteség

Egy héten belül ez már a második magas rangú ETA-tag, akit a francia hatóságok letartóztatnak. Csütörtökön a francia rendőrök újból őrizetbe vették az ETA másik feltételezett katonai vezetőjét, Ibon Frenandez Iradit a dél-franciaországi Mont-de-Marsan mellett. A férfi 2002 decemberében szökött meg egy francia őrszobáról a tetőablakon keresztül. A francia ügyészek a férfit gyilkossági kísérlettel és terrorista kapcsolatokkal vádolják.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.