Piroska
-12 °C
-2 °C

Fölényesen nyerné a Fidesz az EP-választást

2004.04.04. 13:28
Fölényesen nyerné a Gallup adatai szerint a választásokat a Fidesz-MPSZ, amely a közvéleménykutató márciusi eredményei szerint 35 százalékkal vezet a 20 százalékos támogatottsággal bíró szocialisták előtt a teljes népesség körében. Az SZDSZ nem jutna be az Európai Parlamentbe, az MDF és szövetségesei viszont igen.
A választókorú népesség egyharmada, 35 százaléka a Fidesz listájára szavazna az európai parlamenti választáson, 20 százalék a szocialisták listájára adná a voksát - derül ki a Gallup Intézet március 6. és 12. között végzett felméréséből.

Az MDF vezette közös listára a valamivel több mint 4 százalék, az SZDSZ listájára közel 4 százalék szavazna. Azt, hogy egészen biztosan részt venne az európai parlamenti választáson, a megkérdezettek 42 százaléka mondta.

A biztos szavazók között a Fidesz támogatottsága nőtt, a szocialistáké erőteljesen csökkent: a Fidesz 52, az MSZP 32 százalékos támogatottsággal rendelkezik.

Melyik listára szavazna az európai parlamenti választáson? (%)
Teljes népesség
N=1009
Ismert preferenciájú
N=365
Fidesz3652
MDF-FKGP-MDNP-VP46
Történelmi Szociáldemokrata Párt01
MIÉP12
MSZP2032
SZDSZ44
Munkáspárt13
Egyéb00
Egyikre sem, nem menne el szavazni12
NT / NV / NA22
forrás: Gallup

Az MDF vezette lista támogatottsága február óta 3 százalékponttal nőtt ebben a körben, most 6 százalék. A Szabad Demokraták Szövetségének listáját a biztos szavazók 4 százaléka támogatja.

Nőtt a támogaottság a Munkáspártnak és a MIÉP-nek is (3, illetve 2 százalék). A részvételüket egészen biztosra ígérők 15 százaléka még nem tudja, vagy nem mondja meg, kire szavazna az európai parlamenti választáson.

A legtöbb mandátumot az európai parlamenti választáson a Fidesz szerzi meg a felnőtt népesség 46 százaléka szerint.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.