Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Olasz reformügyi miniszter a bevándorlás ellen

2003.10.30. 12:11
Umberto Bossi olasz reformügyi miniszter szerint az importárukhoz hasonló kvótát kellene bevezetni a bevándorlás korlátozására is - írja az EU Observer. A jobboldali politikus kijelentése vitát kavart az Európai Unió soros elnökségét betöltő olasz kormánykoalíción belül.
Bossi, aki a koalíció tagját alkotó jobboldali Északi Liga tagja, a "Porta a Porta" című tévéműsorban fejtette ki a bevándorlókkal kapcsolatos álláspontját. Szerinte az is nagyon kockázatos lenne, ha a bevándorlók szavazati jogot kapnának, amibe a kormány is belebukhat.

Káosz fenyegeti Olaszországot?

"Az import és a bevándorlás ugynannak a problémának a két oldala" - mondta. "Kvótákkal kell korlátoznunk mind az importot, mind a bevándorlást, különben szociális káosszal kell szembenéznünk".

Gianfranco Fini miniszterelnökhelyettes elítélte Bossi kijelentéseit. Szerinte a két táma párhuzamba állítása teljesen abszurd, és az, hogy Bossi a bevéndorlókat a kereskedelmi árukhoz hasonlítja, sérti az emberi méltóságot. Hozzátette: "Nem akarom tovább gerjeszteni a vitát, de a hallgatással azt az érzetet kelteném, hogy a kormány is osztja ezt az abszurd álláspontot."

Nem ez az első eset, hogy Bossi botrányos kijelentéseket tett. A múlt héten az Európai Unió elleni kirohanásával keltett megdöbbenést, amikor az európai elitet "erkölcstelen disznóknak" titulálta, az euró bevezetését pedig "teljes csődnek".

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.