Timót, Xénia
-8 °C
-3 °C

Európa-programot hirdetett a Fidesz

2004.05.22. 17:35
Schmitt Pált nyugtalanítja, hogy úgy csatlakoztunk az Európai Unióhoz, hogy a magyar átlagnyugdíj 185 euró. Egyebek között ezt mondta Schmitt Pál, a Fidesz európai listavezetője, amikor Mertonyi Jánossal bemutatta a párt Európa-programját.
A Fidesz nem hisz a "mag-Európa" és a "kétsebességű" Európa gondolatában sem, az uniót a közösségek közösségeként képzeli el, mondta Martonyi János, a Fidesz Szabad Európa Központjának vezetője pénteken Budapesten, amikor bemutatta a Csak együtt sikerülhet címet viselő Európa-programot. A Fidesz gyakorlati kérdésekben rugalmas, a programban megfogalmazott elvi kérdésekben azonban nem képzelhető el engedmény - hangoztatta Martonyi János.

Ez a program határozza meg a jövőben a Fidesz és az Európai Parlamentbe kerülő fideszes képviselők uniós politikáját. Martonyi János elmondta, hogy a program szól a sikeres nemzeti érdekérvényesítés eszközeiről. A volt külügyminiszter hozzátette, a hatékony érdekérvényesítés záloga a nemzeti egyetértés megvalósítása. "A programban együttműködést, dialógust, közös cselekvést ajánlunk" - tette hozzá.

Schmitt Pál, a Fidesz európai parlamenti listavezetője arról beszélt, hogy a mandátumot szerző magyar képviselők ne legyenek egymás ellenfelei, hanem fontos ügyek köré szerveződve, együttesen dolgozzanak a cél megvalósulásáért. Meg kell oldani például a magyar nyugdíjasok problémáját az Európai Unióban - mondta a fideszes politikus, hozzátéve: "úgy csatlakoztunk az unióhoz, hogy a magyar átlagnyugdíj 185 euró".

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.