Árpád
-2 °C
9 °C

Franciaország megúszhatja a bírságot

2003.10.08. 12:29
Engedékenyek voltak az unió pénzügyminiszterei a kedden Luxemburgban tartott tanácskozásukon: a Financial Times szerint 2005-ig időt adnának Franciaországnak, hogy rendbe hozza a költségvetését, és nem bírságolnák meg azért, mert a büdzsé hiánya már harmadik éve lépi túl a GDP 3 százalékát, ami az eurózónával kapcsolatos egyezmények előírásaiba ütközik.

A kilátásba helyezett több milliárd eurós bírság behajtásánál a tanácskozáson fonosabbak tartották azt, hogy Franciaország fokozatosan állítsa vissza a pénzügyi egyensúlyt, ezzel lehetőséget adva gazdasági növekedés rég várt beindulásának. Az ugyancsak költségvetési problémákal küszködő Németország és Nagy-Britannia is ezt szorgalmazta, ezzel szemben az osztrák-holland páros szigorúan betartatná a szerződésekben lefektetett előírásokat.

Azt, hogy a franciáknak milyen intézkedéseket kell tenniük, az Európai Bizottság határozza majd meg, és az euobserver.com értékelése szerint ez a testület is hajlik majd az engedményekre, de valamit valamiért alapon strukturális reformokat is végre kell majd hajtaniuk.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!