Zalán
9 °C
19 °C

Chirac-Aznar találkozó: nincs egyezség az alkotmányról

2003.11.07. 14:52
Kapcsolódó cikkek (1)
Hiába próbálták az ellentéteket rendezni a kormányközi konferencia decemberi fordulója előtt, José Maria Aznar spanyol kormányfő eredménytelen németországi látogatása után a francaországban is sikertelenül probált egyeztetni az uniós alkotmánytervezetről - írja az EU Observer.

Jacques Chirac francia elnök nem tudta meggyőzni Aznart, hogy fogadja el az Alkotmányozó Konvent által kidolgozott kettős többségű szavazási renszer bevezetését az Európai Tanácsban. Chirac csak a lehető legkisebb mértékben szeretne eltérni a konvent tervezetétől, Aznar viszont nem hajlandó elfogadni, hogy az elvetette a Nizzai Szerződésben megajánlott szavazati arányokat, amelyek a legnagyobb tagországokéval megegyező erőt biztosítana országának az ET-ben.

"Annyira kedvelem Franciaországot, hogy Nizzába valósággal beleszerettem" - mondta Aznar a találkozó után az Eu Observer jelentése szerint. Annak ellenére, hogy a vitás kérdésekben nem közeledtek egymáshoz az álláspontok, a két elnök nem győzte hangsúlyozni, hogy országaik viszonya felhőtlen.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön! London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút.