Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

A csehek Telickát javasolják európai biztosnak

MTI
2004.02.24. 01:03
A cseh kormány Pavel Telickát, Csehország európai uniós nagykövetét fogja javasolni az európai biztos tisztségébe - jelentette be hétfő este Prágában Vladimír Spidla kormányfő azt követően, hogy a biztos személyéről egyezség jött létre a kormánykoalíció három pártja között.

A koalíció még az ellenzékkel is megvitatja a javaslatot. "Ha bármiféle okból Telicka végül nem lehetne biztosjelölt, a koalíció már megállapodott további nevekben is" - közölte a miniszterelnök. Az ellenzéki kommunisták korábban úgy nyilatkoztak, hogy számukra Telicka elfogadható. A szintén ellenzéki Polgári Demokratikus Párt Telickával kapcsolatban eddig nem foglalt állást.

A 38 éves Pavel Telicka pártonkívüli hivatásos diplomata, s az uniós csatlakozás során az elmúlt években Csehország főtárgyalója volt. Jelenleg Csehország EU-nagykövete Brüsszelben.

A cseh kormány előzőleg Milos Kuzvartot javasolta az Európai Bizottság tagjának. Kuzvart azonban pénteken váratlanul lemondott. Spidla elismerte, hogy Kuzvart jelölése hiba volt.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.