Orsolya
7 °C
10 °C

Új terrorellenes csomagterv az EU-ban

MTI
2004.03.25. 23:22
Az EU-tagállamok és a csatlakozó országok első számú vezetői egyetértettek abban, hogy egységre, együttműködésre és gyorsaságra van szükség a terrorizmus elleni fellépésben - közölte a magyar miniszterelnök a csütörtökön kezdődött brüsszeli EU-csúcs első munkaülése után.

A csúcson az Európai Tanács Gijs De Vries volt holland belügyi államtitkárt kinevezte az unió terrorizmusellenes tevékenységének vezető koordinátorává. De Vries a miniszteri tanács apparátusában fog dolgozni Javier Solana kül- és biztonságpolitikai főképviselő irányítása alatt.

Vita folyt arról, hogy az egyes biztonsági szolgálatok és hírszerző szervek valóban mindenkinek a rendelkezésére állnak-e, hozzájuthatnak-e majd a tagállamok az általuk összegyűjtött információkhoz. Ezzel kapcsolatban kételyek is felmerültek, azzal azonban mindenki egyetértett, hogy ezeknek az információknak a rendelkezésre állása létfontosságú a terrorizmus elleni harcban.

A csúcson elfogadott nyilatkozat szerint szorosabb együttműködésre van szükség a határőrizeti és a hírszerző szervek, valamint a rendőrségek között, és tovább kell fejleszteni a schengeni információs rendszert is.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.