Miklós
-7 °C
2 °C

Kövér: az EU-csatlakozás lehetőség, de lesznek vesztesek

MTI
2004.04.29. 20:42
Az Európai Unióba való belépéssel Magyarország lehetőséget kap a politikai és gazdasági fejlődésre, de a csatlakozásnak rövid távon lesznek vesztesei - közölte Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke csütörtökön Bácsalmáson, sajtótájékoztatón.

"Az egyik szemünk sír, a másik meg nevet órákkal az uniós csatlakozás előtt: a képletes nevetésre az ad okot, hogy végre megvalósul a rendszerváltás utáni kormányok azonos törekvése, Magyarország bebocsátást nyer Európa fejlettebb részének intézményrendszerébe" - mondta a fideszes politikus.

Hozzátette, ezáltal az ország olyan lehetőséget kap a politikai és gazdasági fejlődésre, amely a kívül maradással nem lenne elérhető. Hangsúlyozta, a csatlakozásnak azonban rövid távon lesznek vesztesei is, akik csak reménykedhetnek egy későbbi fejlődésben és felzárkózásban.

A Fidesz választmányi elnöke a jelenlegi kormány hibájának tulajdonította, hogy az indokoltnál jóval többen élik meg vesztesként az uniós csatlakozást: véleménye szerint elsősorban a mezőgazdaságban dolgozók, valamint a kis- és középvállalkozók egy része kerül majd nehéz helyzetbe.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.