Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

Holland EU-elnökség: a gazdaság lesz a fő prioritás

euractiv.hu
2004.05.03. 07:51
Kapcsolódó cikkek (1)
A gazdaság lesz Európa fő prioritása 2004 második felében, Hollandia július 1-jén kezdődő EU-elnökségi időszaka alatt, jelentette be Jan-Peter Balkenende holland miniszterelnök. "Fokozottan kell összpontosítanunk a gazdaság területére, sőt, új stratégiára is szükség van, hiszen Európa alaposan lemaradt az amerikai gazdaság mögött" - tette hozzá Balkenende.

Az Európai Uniónak van már gazdasági stratégiája, az úgynevezett Lisszaboni program, amelynek célja az, hogy 2010-ig az EU térsége legyen a világ legversenyképesebb, leginkább tudásalapú gazdasága. Ez gyakorlatilag az Egyesült Államok lekörözését jelenti, ám a jelek szerint Európa nemhogy túlszárnyalná az USA-t, hanem egyre jobban lemarad tőle.

A Világgazdasági Fórum friss jelentése szerint csupán a skandináv országok versenyképesebbek az USA-nál, Európa, mint térség, alaposan lemaradt. Balkenende szerint fel kell számolni a vállalkozások fejlődését gátló tényezőket annak érdekében, hogy Európában lényegesen javuljon az üzleti élet fellendülését serkentő általános hangulat.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Álom Nászút

Felejthetetlen élmény várja a világ legszebb tengerpartjain.