Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Jogászokat toboroz az MSZP a 'burkolt törvénysértések' ellen

MTI
2004.06.09. 17:14
A Fidesz bírálta az MSZP pártigazgatója szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, mondván, "több ezer" választópolgár kapott köszönőlevelet az ellenzéki párttól a petíció aláírásáért anélkül, hogy megtette volna azt.

Tóbiás József azt is közölte: megyénként "legalább egy önkéntes jogászt toboroztak" az európai parlamenti választást megelőző és az azt követő néhány napra, arra az esetre, ha a Fidesz "burkolt törvénysértéseket" valósítana meg. A pártigazgató kérdésre válaszolva nem kívánta részletezni a "burkolt törvénysértéseket". Kijelentette, "elég az, ami az újságokban olvasható".

Tóbiás József ezután két miskolci lakost mutatott be, akik állítása szerint úgy kaptak a Fidesztől köszönő levelet, hogy nem is írták alá a nemzeti petíciót. A pártigazgató úgy fogalmazott, olyan állampolgárokról van szó, "akikben van kurázsi, hogy tiltakozzanak adataikkal való visszaélés miatt".

A két miskolci állampolgár közül a férfi hangsúlyozta, hogy nem tagja az MSZP-nek vagy más pártnak, nem politizál. A másik bemutatott választópolgár, egy a kamerák előtt láthatóan zavarban lévő nő nem kommentálta az esetet, mondandóját nem fejezte be, elnevette magát.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.