Miklós
-7 °C
4 °C

Medgyessy Péter: a vasárnapi választás tétje igen nagy

MTI
2004.06.10. 20:40
A vasárnapi európai parlamenti választás tétje igen nagy, hiszen a szavazás a jövő Európájáról szól, és Magyarország először küld képviselőket a döntéshozók közé - mondta Medgyessy Péter csütörtökön Nyíregyházán.

"Oly sokszor döntöttek mások rólunk, most viszont megváltozott a helyzet, a jövőről döntők között ott lesznek a magyar képviselők is, éppen ezért van kiemelkedő jelentősége a voksolásnak" - hangsúlyozta a miniszterelnök a Magyar Szocialista Párt kampányzáró nagygyűlésén. A kormányfő hozzátette: a tét nagyságát növeli, hogy a választás arról is szól, lesz-e nyugalom, normális építkezés itthon a kampány zűrzavara után. "Ezért is fontos, hogy minél több választó a nyugalomra, a hétköznapi biztonságra szavazzon vasárnap" - emelte ki Medgyessy Péter. Kijelentette: nem mindegy, hogy kik képviselik a nemzetet az Európai Parlamentben.

Medgyessy Péter kitért a Fidesz petíciójára, amit úgy minősített: "a legnagyobb ellenzéki párt a követelésekkel nagyon sok embert félrevezetett, mert azokat nem lehet megvalósítani". Megjegyezte: amennyiben a követelések megvalósulnának, a parlament megszorító intézkedésekre kényszerülne, amit a kormányzó pártok és a kabinet sem akar.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.