Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

Sms-szolgáltató nem jogosult a szöveges üzenet tartalmának minősítésére

MTI
2004.06.10. 22:29
Az Országos Választási Bizottság (OVB) szerint a szöveges üzenet (sms) tartalmának minősítésére, a kampánycsend megsértésének esetleges megállapítására, kizárólag az adott ügyben hatáskörrel, illetve illetékességgel rendelkező választási bizottság vagy bíróság jogosult. A testület csütörtökön egy internetes sms-szolgáltató cég beadványával kapcsolatban foglalkozott a kérdéssel.

Az internetes cég beadványában azt jelezte, a kampánycsend ideje alatt mindenképpen szűrik majd a tartalmat, sőt, amennyiben lehetséges, figyelik az sms-eket, és amelyekben bizonyos szavakat, így például szocialista, választás, Orbán, Medgyessy vagy liberális találnak, azokat a rendszer visszautasítja. A cég arra nézve is állásfoglalást kért, hogy mennyiben tehető felelőssé a szolgáltató, ha kampánycsendsértő üzenetet továbbít.

Az OVB, amely álláspontjáról levélben tájékoztatja a céget, megállapította, hogy a szolgáltatást nyújtó nem felel az sms-ek tartalmáért, azért kizárólag az üzenet feladója tartozik választójogi felelősséggel.

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.