Irén, Írisz
6 °C
15 °C

Magyarországon kezdődik az EU diszkriminációellenes kampánya

MTI
2004.08.31. 14:26
Az emberek közti megkülönböztetés elleni európai uniós küzdelem megismertetésére tíz országot érintő kampányt indít szerdán a Európai Bizottság, a körút első állomása Magyarország lesz.

A kampány során egyebek között azt igyekeznek ismertetni a tagállamok lakosságával, hogy milyen jogokkal ruházza fel őket a diszkriminációellenes EU-szabályozás. Számos felmérés mutatja ugyanis, hogy az EU-államok lakosságának jelentős része úgy véli, a nemzetiségi hovatartozás, a vallás, a fogyatékosság, az életkor és a nem hátrány lehet például munkahelykereséskor.

A kampány lelke ezúttal egy korszerű berendezésekkel felszerelt bemutató teherautó lesz, amelyen az érdeklődők tájékoztatást kaphatnak az uniós szabályokról és törekvésekről a szóban forgó területen, de lemérhetik általános EU-ismereteik szintjét is.

A teherautó három hónap alatt tíz országot érint. Magyarország után Szlovákiában, Csehországban, Lengyelországban, Lettországban, Dániában, Nagy-Britanniában, Írországban, Franciaországban és Olaszországban áll meg. Magyarországi megállói Budapesten és Győrben lesznek szeptember 7. és 10. között.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!