Mária
-6 °C
-2 °C

Nem fog szerepelni a török btk-ban a házasságtörés

MTI
2004.09.23. 19:40
A házasságtörés az eddigi elképzelésekkel ellentétben mégsem fog szerepelni bűntettként az új török büntető törvénykönyvben - ígérte meg csütörtökön Recep Tayyip Erdogan török kormányfő. "Egyetlen olyan szakasz sem kerül bele az új btk-ba, amelyet a jogszabály tervezete jelenlegi formájában nem tartalmaz, és ez vonatkozik a házasságtörésre is" - jelentette ki Erdogan útban Brüsszel felé. A török büntető törvénykönyv jelenleg nem rendeli büntetni a házasságtörést.

A török kormányfő ugyanakkor megjegyezte: nem garantálhatja azt, hogy a jövőbeli török kormányok az általa vezetett testület politikáját folytatják majd. Mint mondta, Törökország "nagyon keményen dolgozott" annak érdekében, hogy teljesítse az EU-csatlakozási tárgyalások megkezdéséhez szükséges feltételeket, amelyeket a szervezet vezetői Koppenhágában fektettek le, s biztos abban, hogy a huszonötök decemberben úgy döntenek: megkezdik a tárgyalásokat Törökországgal.

Az iszlám irányvonalú török kormánypártra az EU részéről nyomás nehezedett, miután a megreformáláson átesett 78 éves török büntetőkódex egyik tervezett újítása, a házasságtörés büntethetővé tétele miatt kételyek merültek fel a török büntetőjogi reformok európai szellemiségével kapcsolatban.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.