Árpád
-2 °C
9 °C

Schröder: korai még az albán EU-csatlakozás dátumáról beszélni

MTI
2004.11.18. 22:54
Gerhard Schröder német kancellár szerint Albánia az Európai Unióba (EU) vezető jó úton jár, de még korai megnevezni a csatlakozás konkrét időpontját, a felvétel az ország politikai és gazdasági teljesítményétől függ. Schröder az albán miniszterelnökkel, Fatos Nanóval lezajlott csütörtöki berlini találkozója után nyilatkozott. Nano más vezető délkelet-európai politikusokkal együtt a Balkán térségével foglalkozó gazdasági konferencián vett részt a német fővárosban.

A Schröder-Nano megbeszélésen szóba került a zömmel albánok lakta, formailag Szerbiához tartozó, ENSZ-felügyelet alatt álló Koszovó kérdése is. A kancellár hangoztatta, hogy Németország számára a normák változatlanul előnyt élveznek a státussal szemben, azaz Koszovóban először a demokratikus szabályoknak kell érvényt szerezni, s csak aztán dönthetnek végérvényesen a terület politikai jövőjéről.

A két kormányfő jelenlétében írták alá a tiranai repülőtér privatizálásáról szóló szerződést: a légikikötőt a német Hochtief konszern vezette konzorcium működteti majd.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.