Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Buttiglione szerint túl erős az európai baloldal

euractiv.hu
2005.01.10. 09:33
Rocco Buttiglione olasz kereszténydemokrata pártelnök, európaügyi miniszter elégedetlen az EU Alkotmányos Szerződésével és a lehető leghamarabb módosítaná a dokumentumot.

Az uniós biztos-jelöltként megbukott politikus (a homoszexuálisokat érintő és a női szerepet ultrakonzervatívan definiáló nyilatkozatai megbotránkoztatták a politikai közvéleményt) Németországban azt mondta: az Alkotmányos Szerződés nem jó, de amíg nincs jobb, el kell fogadni. Reményét fejezte ki, hogy a későbbiekben lehetőség lesz módosításokra.

Buttiglione a CSU bajorországi zárt tanácskozásán arról is beszélt, hogy erősíteni kell a konzervatívok szerepét Európában, mivel szerinte a baloldali fölény "veszélyezteti a versenyképességet". "Túl kevés a gyermek, és azt sem tudjuk, milyen szabályok érvényesülnek a hozzánk érkező bevándorlókra nézve" - panaszolta Buttiglione, aki az olasz kereszténydemokraták elnökeként volt jelen a tanácskozáson.

A török csatlakozással kapcsolatban is aggodalmának adott hangot a konzervatív olasz pártelnök-miniszter, aki úgy vélte: kulturális aggályok is felvetődnek, mert "Európának ugyan nem kell keresztény klubnak lennie, de kereszténynek igen".

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!