Auguszta
4 °C
22 °C

Csalásellenes főigazgatót keres az Európai Bizottság

MTI
2005.01.27. 00:38
Nyílt pályázatot írt ki az Európai Bizottság a pénzügyi csalások elleni harccal foglalkozó uniós hivatal (OLAF) főigazgatói posztjának betöltésére - jelentette be szerdán a brüsszeli végrehajtó testület.

Franz-Hermann Brüner jelenlegi vezető megbízatása ugyanis március elsején lejár, és a helyére kiírt belső pályázaton - január 20-ig - összesen egy jelentkező akadt. Siim Kallas bizottsági alelnök, a személyzeti ügyekért és a csalásellenes harcért is felelős bizottsági tag ezt követően döntött a nyílt - uniós intézményeken kívüli jelentkezést is elfogadó - pályázatról.

A bizottságot ugyanis uniós jogszabály kötelezi arra, hogy jelöltlistából - ne egy jelölt "közül" - válasszon, továbbá igazi és hiteles versenyt biztosítson a posztra.

A testület természetesen a külső pályázók esetében is megvizsgálja alkalmasságukat a posztra. A pályázókról állást foglal az OLAF-ot felügyelő testület is, majd a végső szót az Európai Parlament és a miniszteri tanács megkérdezésével mondja ki a brüsszeli bizottság.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Hajóutak

Csodás hajóutak, Olaszország, a Karibi álom, és a Norvég fjordok világa várja!