Natália
-3 °C
7 °C

EU helyett májusfa

2004.04.30. 17:19
Nagy Kriszta festőnő saját ültetésű fáján szalagot helyezhetnek el azok, akik belefáradtak a csatlakozás ünneplésébe, vagy egyszerűen csak magányosak.
Sajá tültetésű platánfáját szalagozza fel április 30-án éjjel Nagy Kriszta képzőművésznő. Bár a Tereskova együttes vezetőjeként is közismert jelenség az EU-ünnepségek éjjelére hirdette meg akcióját, annak - elmondása szerint - semmi köze a csatlakozáshoz.

Az Andrássy út 112-es ház elé ültetett fiatal fa a májusfaállítás népszokását idézi. Az este 11-kor kezdődő akció a nagy figyelem mellett zajló politikai események helyett azok valódi résztvevőit, az embereket kívánja a középpontba állítani.

"Aki egyedül érzi magát, jöjjön oda a virágzó májusfához, kössön fel egy saját szalagot, és néha sétáljon arra, nézze meg, gyarapszanak-e a szalagok", hogy kiderüljön "nem vagyunk egyedül egyedüllétükben" - írja a témában festménysorozatot is készítő művész.

A helyszínen este 11-től szalag- és filctoll-lerakat működik. Az eseményen tervei szerint részt vesz az ötletgazda mellett Demszky Gábor főpolgármester is.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.