Judit
-2 °C
8 °C

Választási csalásra fogta vereségét Berlusconi

2004.06.22. 16:48
Az ellenzék csalásaira fogta európai parlamenti vereségét Silvio Berlusconi. Az olasz kormányfő pártja a várakozásokat alulmúlóan szerepelt, Berlusconi szerint "profik hadserege" tévesztette meg "naiv" híveit. "Jobb nem törődni a lázálmaival" - kommentálta a kormányfő szavait a baloldali ellenzék vezére.
Csalással vádolja az olasz ellenzéket a június 12-i EP-választásokat elbukó Silvio Berlusconi. Az olasz kormányfő az EP-választásokkal egyidőben tartott helyhatósági választások második fordulója előtt tartott hétfői kampánygyűlésen állította, hogy több szavazókörben is megsemmisítették a pártjára, a Forza Italiára leadott szavazatokat.

Berlusconi szerint "profik hadserege" dolgozott a "naiv kormánypárti szavazók" megtévesztésén.

Lázálmok

Berlusconit "jobb magára hagyni beteges lázálmaival" - vetette el a kormányfő vádjait Massimo D'Alema volt kormányfő, a legnagyobb ellenzéki párt elnöke. A Margherita baloldali választási szövetség parlamenti csoportjának vezetője ugyanakkor azt sürgette, hogy a kormány belügyminisztere azonnal adjon hivatalos tájékoztatást, hiszen a választások rendben történő lebonyolításáért személyesen a belügyminiszter felel.

Hallgatás és agymenés

Gianfranco Fini, a Nemzeti Szövetséget újfasiszta pártból mérsékelt jobboldali csoporttá alakító pártelnök nem kívánta kommentálni koalíciós partnere kijelentéseit. A szintén kormányzó Északi Liga vezetője, Umberto Bossi pedig nem tartotta meglepőnek a csalásokat, hiszen azok "rendszeresek" és többnyire "az Északi Ligát sújtják".

Az európai választáson Silvio Berlusconi pártja, a Forza Italia a szavazatok 21 százalékát kapta, míg a 2001-es törvényhozási választáson 29,4 százalékos eredményt ért el. A kampánycsend életbe lépése előtt Berlusconi még magabiztosan úgy nyilatkozott, hogy pártja legalább a szavazatok 25 százalékát kapja majd meg.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.