Mária
-6 °C
-2 °C

Egy uniós tisztviselő átnevezné a Trafalgár-teret

2003.10.16. 17:13
Egy brit uniós tisztviselőben túlbuzog a politikai korrektség iránti elhivatottság. Az Európai Befektetés Alapot felügyelő Francis Carpenter szerint át kellene nevezni a londoni Waterloo pályaudvart és a Trafalgár-teret, mert ezek a nevek bántóak a városba látogató francia turisták számára - adta hírül az ananova.com.
Carpenter már elő is állt az új nevekre vonatkozó javaslattal: szerinte az "Európa Pályaudvar" és az "Egyetértés tere" nem sértenék senkinek az érzelmeit. Hogy tökéletes legyen a harmónia, elvárná, hogy a franciák is nevezzék át a párizsi Austeritz pályaudvart valamint a Wagram és Friedland sugárutakat, amelyek Napóleon németek és osztrákok felett aratott győzelmeinek állítanak emléket.

A tisztviselő a francia Le Figaro című napilapnak nyilatkozva elmondta, szerinte az a baj, hogy a városi környezet elnevezései a 19. századi elveket őrizték meg: "Hazánk számtalanszor verte meg a szomszédos országokat, és az ezekről a győzelmekről elnevezett utcáink és tereink bántóak lehetnek a mostani európai ifjúságnak, amelyet egyesítenünk kellene."

A javaslatokat London polgármestere, Ken Livingstone elutasította. A Londoni Idegenforgalmi Hivatal szóvívője elmondta: "Nagyon sajnáljuk, ha egy francia sértve érzi magát, amikor a vonata befut a Waterloo-állomásra, de Nagy-Britannia sokszínű történelmi öröksége is az egyik oka annak, hogy olyan sokan ide látogatnak."

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.