Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Meghágta a dollárt az euró

2003.09.29. 11:57
Botrányt kavart egy új orosz pénzügyi magazin reklámplakátja, amely a dollár-jellel hátulról közösülő euró-jelképet ábrázol. Az eset kapcsán derült ki, hogy nincs olyan európai rendelkezés, amely a valutajelképek használatát szabályozza.
Nem jött be az eurószex

Az euro.hu beszámolója szerint a szeretkező valutajelképeket ábrázoló, Moszkva-szerte kiragasztott plakátokat egy nap után pánikszerű gyorsasággal szaggaták le az ötletgazda reklámügynökség dolgozói, mivel az illetékes orosz reklámtestület erkölcstelennek ítélte a mondanivalót és a képi megjelenítést. A jelképes közösülés mellett a következő szlogen áll: "Az újságok azzal vannak tele, amit ők művelnek egész nap."

#alt# A magazin kiadójának vezetője első reagálásában azzal védekezett, hogy nem tűnt fel neki a kép obszcén mivolta, mivel számára úgy tűnt: a reklámügynökség által ajánlott logón csupán egymással táncolnak a valuta-jelképek.

Védjék a védjegyeket

Az esettel kapcsolatban derült ki, hogy a valutajelképek használatát nem szabályozza semmilyen rendelkezés vagy jogszabály. Az orosz reklámhatóság így pusztán erkölcsileg ítélte el a hirdetést. Az Európai Védjegy Szövetség szerint az eset sürgetően veti fel annak szükségességét, hogy a valuták szimbólumai legalább egyfajta "szerzői jogi" védettséget kapjanak.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!